Lange Frans is boos op AD redacteur

AD zet Lange Frans weg als een geldgraaier.

Een maand geen werk, is een maand geen geld

Interview met NRC

Lange Frans gaf een interview aan NRC. Hij gaf daar aan niet aan Wie is de Mol mee te doen, omdat hij nu eenmaal niet een maand niet kan werken. Een maand geen werk, is een maand geen inkomsten.

Lange Frans roept AD redacteur ter verantwoording

Het AD lijkt zijn citaten wat uit verband te rukken en heeft daarmee een artikel geschreven. Zonder vermelding van het oorspronkelijke interview. Frans is boos en goed ook. Hij belde de AD redacteur en riep hem ter verantwoording. Reactie AD: ‘We zullen de kop nuanceren.’

Wat is goede journalistiek?

Nou ja, prachtige oneliners over en weer. Het is eigenlijk een heel mooi gesprek geworden over journalistiek.

Wat kost een paginagrote advertentie in het AD?

“Dan regel ik mijn eigen rectificatie.” De AD redacteur blijft eerst even stil. Frans meld dat hij serieus is. De redacteur stelt voor om in interview met Lange Frans te houden en dat te publiceren. Maar daar heeft Frans natuurlijk geen vertrouwen meer in.

Ondernemers: zo bereken je de juiste uurprijs

Voor elke ondernemer blijft het lastig: hoe bereken je de juiste uurprijs? Natuurlijk moeten je kosten gedekt worden. Vervolgens moet er geld overblijven om van te kunnen leven. Maar jouw product of dienst is misschien nog wel veel meer waard!

De KvK legt in deze video uit hoe zij denken dat je het beste een uurprijs kunt berekenen.

Een uurprijs is een mooie basis, maar hoe beter je van je diensten ook producten, met een min of meer vaste prijs, kunt maken, hoe beter dat is. Je verkoopt daardoor je dienst veel makkelijker én je kunt een prijs aan je dienst hangen, die los staat van het aantal uur dat je er mee bezig bent. Dat geeft zowel je klant als jouzelf meer duidelijkheid.

Stel: je wil per maand €2000,- netto verdienen en een keer per jaar vakantiegeld krijgen.
Je kunt ongeveer 880 uur per jaar declareren bij je klanten. (Dat is zo’n 20 uur per week), dan moet je uurtarief €68,17 ex btw per uur zijn, volgens de Rabobank.